Boken Förlåt och bli fri 

– En väg väg till lugn, styrka och välbefinnande

Boken Förlåt och bli fri hjälper dig att förstå förlåtelse och försoning. I boken får du veta hur det kan gå till att förlåta sig själv och andra och varför det är så viktigt att göra det. Alla människor gör misstag, sårar andra, och blir själva sårade. 

Med utgångspunkt i egna erfarenheter lär Barbro Holm Ivarsson ut enkla, praktiska steg-för-steg-metoder för att släppa ilska, hat och agg, skuld, skam och självnedvärdering, och för att be om förlåtelse när det behövs. Du lär dig också att ge dig själv omsorg när det är svårt. Du kan läka ditt sårade hjärta och skapa en framtid utan skuggor från det förgångna.

  • Du förlåter andra för din egen skull. När du inte längre är villig att offra din sinnesfrid på grund av vad någon annan har gjort är det tid att förlåta. Du som är förorättad, kränkt och sårad blir befriad från bördan av att gå och tänka på det som har hänt och vara arg, irriterad och ledsen. Samtidigt får du ofta en mindre negativ syn på den som har felat och många gånger repareras trasiga relationer.
  • Du förlåter dig själv för att bli fri från självanklagelser eller självnedvärdering som beror på att du upplever att du har fel och brister, eller har gjort misstag. När du istället accepterar och känner medkänsla med sig själv har du förlåtit dig själv
En praktisk handbok i att förlåta sig själv och andra av Barbro Holm Ivarsson

Förlåt och bli fri vänder sig till människor i alla åldrar som vill lära sig att förlåta sig själv och andra. Du får också lära dig hur du som privatperson eller professionell kan hjälpa andra att förlåta. Boken lämpar sig utmärkt för studiecirklar och självhjälpsgrupper.

Klicka här om du vill få Barbros hjälp att förlåta dig själv eller en annan person och klicka här om du vill läsa om Barbros helgkurser i förlåtelse.

Upplysningar om boken

Antal sidor: 264
Förlag och distribution: Barbro Holm Ivarsson Förlag                                             
Pris: 285 kr inkl. frakt och moms, vid beställning av två eller fler 260/kr st.                                         
F-pris: Se Bokinfo eller kontakta Barbro Holm Ivarsson                                                                                             
Storlek: 170x240x20, häftad, blanka mjuka pärmar                         
Vikt: 450 g
ISBN: 978-91-639-6070-3
Redaktör: Corinna Müller
Formgivare: Ann Sjögren, Typoform
Illustratör: Ann Engqvist
Information och större beställningar: Barbro Holm Ivarsson,                 

Boken finns även som talbok
                                 
Ladda ner högupplöst omslag ››
(Högerklicka när bilden kommer upp för att ladda ner)

Läs författarens förord

Förlåt! Så många gånger du har önskat att få höra de orden. Och så många gånger du har önskat uttala dem, men inte kunnat. För att må bra behöver du kunna förlåta dig själv och andra, vare sig någon säger förlåt eller inte. Det är en förutsättning för att vara lugn, stark och riktigt fri. Förlåtelse innebär att befria dig själv från bördan av att lida av dina egna och andras misstag. I den här boken visar jag hur det kan gå till att förlåta och varför det är så viktigt att göra det. Lycka handlar inte om ekonomiskt välstånd utan om att kunna hantera livet och de problem som kommer i din väg på ett bra sätt, så att du kan känna dig nöjd och tillfreds – och andra också. Istället för att önska att du och andra inte ska vara som vi är, och att du, jag och andra människor inte skulle ha gjort det vi har gjort, kan vi inse att tillvaron handlar om att växa med de utmaningar vi möter. För det behöver vi en låda med metoder. Jag och många med mig har funnit att en metod för att förlåta är ovärderlig att ha i sin metodlåda.
Läs hela förordet (pdf) ››

Läs innehållet i boken

Innehåll (pdf) ››

Förlåtelse av sig själv och andra

Det här är förlåtelse 

  • Att ta dig ur känslotillstånd av ilska, hat och agg, skuld, skam och självnedvärdering.
  • Att sluta lida av egna och andras misstag.
  • Att ta ansvar för hur du själv mår när andra människor beter sig på olika sätt, som du inte gillar.
  • Att acceptera att livet är svårt för alla människor, se händelser som utmaningar, göra det du kan och sedan släppa taget.
  • Att ta makten över ditt eget liv och välbefinnande oberoende av vad andra gör och inte gör.
  • Att släppa kravet att få rätt.
  • Att läka dina känslomässiga sår.
  • Att återta ditt lugn, din kraft och din frihet.


Äntligen en bok som går rakt in i hjärtat. Önskar jag haft den för längesen! Den känns så helrätt! En bok som belyser kärnan i problemet och kan göra en fri!

Birgitta Lindgren

En verkligt djupt fängslande bok. Otroligt stark! Den kommer att göra mycket gott. På ett fint sätt tar Barbro Holm Ivarsson läsaren i handen och leder personen genom allt det svåra.
Corinna Müller, förlagsredaktör

Jag tycker mycket om den här boken. Den är djärv, spännande och utmanande. Jag tror boken angår väldigt många människor.

Lena Lindhe Söderlund, socionom och författare

Dela kunskap och värde



Ljudfil 1. Ta emot omsorg, kraft, vägledning och förlåtelse från det Högre Självet. (4 min)




Ljudfil 2. Förlåtelse, vägledning och helande från det Högre Självet i processen ”Förlåta DIG SJÄLV och bli fri”. (23 min)




Ljudfil 3. Förlåtelse, vägledning och helande från det Högre Självet i processen ”Förlåta ANDRA och bli fri”. (20,5 min)

"

Bilaga 1.
Arbetsblad för processen ”Förlåta ANDRA och bli fri”. Klicka här ›› 


För guiden
Förlåtelse av Annan Klicka här ›› 

Självförlåtelse Klicka här ›› 

Artikel i Dagens Nyheter – Insidan. Läs pdf:en ››